Gripa a mai făcut o victimă

  • 05 Februarie 2019 15:45
Gripa a mai făcut o victimă

Un bărbat de 68 de ani din capitală a murit în urma complicațiilor date de gripă. Este al 13-lea caz înregistrat de către autorități în perioada 1 octombrie – 31 ianuarie. Niciuna dintre victime nu era vaccinată contra virusului gripal, deși făceau parte din categoria cu risc sporit de îmbolnăvire.

Solicitat de IPN, Ștefan Gheorghiță, șef de secție în cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, a declarat că bărbatul s-a îmbolnăvit în data de 20 ianuarie, dar s-a adresat tardiv la medic. Acesta a fost spitalizat pe 29 ianuarie, cu maladii concomitente: pancreatită și hepatită cronică. Pe 31 ianuarie pacientul a decedat.

Specialiștii atenționează populația să se adreseze imediat la medic în cazul apariției simptomelor de boală. Este necesară izolarea bolnavilor la domiciliu și, în caz de necesitate, spitalizarea acestora. Persoanele cu risc înalt de îmbolnăvire, femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat, obezitate trebuie să evite contactul cu persoanele bolnave.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:47 %
Vint:7,2 m/s
Fri
10
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Arhivă Radio Chișinău