Gripa a făcut o victimă în Capitală

  • 28 Martie 2018 11:36
Gripa a făcut o victimă în Capitală

Un bărbat de 40 de ani din Chișinău, diagnosticat cu gripă A(H1N1), pneumonie bilaterală, insuficiență cardiacă și alte complicații, a murit săptămâna trecută. Bărbatul a suferit șoc septic pulmonar și stop cardiac. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei sezoniere, transmite IPN.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează că situația epidemiologică prin gripă este la nivel mediu. În săptămâna 19-25 martie, au fost raportate1286 de cazuri noi de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, ceea ce reprezintă o descreștere cu 20,5% în comparație cu săptămâna precedentă.

În laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au fost investigate 35 de probe la prezența virusurilor gripale și non-gripale. Opt probe au fost pozitive la prezența virusului gripal de tip B, unul la prezența virusului gripal de tip A(H1N1) și șase probe pozitive la prezența virusurilor non-gripale.

În sezonul gripal curent, au fost înregistrate cinci cazuri de deces. Printre victimele gripei se numără trei femei, un bărbat și un adolescent.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău