Grigori Karasin, despre cererea Chișinăului privind retragerea trupelor ruse din Transnistria: Va agrava situația

  • 22 Martie 2018 17:36
Grigori Karasin, despre cererea Chișinăului privind retragerea trupelor ruse din Transnistria: Va agrava situația

Viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin a dat asigurări la Tiraspol că poziția Rusiei referitor la prezența trupelor militare în Transnistria rămâne neschimbată.

Potrivit novostipmr, Grigori Karasin a participat, la Tiraspol, la o ședință comună cu reprezentanții administrației nerecunoscute de la Tiraspol în cadrul căreia a comentat solicitările Chișinăului privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova.

„Toate aceste declarații nefondate și rezoluții, care sunt prezentate în cadrul platformelor internaționale, cu apeluri privind evacuarea trupelor ruse, sunt nimic altceva decât antrenamente în ceea ce numim arta diplomatică. Acestea nu pot avea consecințe constructive și provoacă, mai degrabă o agravare inutilă a situației în această chestiune. (…) Despre acest lucru le-am comunicat direct conducerii R. Moldova și sper că poziția noastră a fost auzită”, a declarat Grigori Karasin, menționând că această problemă poate fi soluționată doar prin intermediul dialogului direct dintre Chișinău și Tiraspol și în cadrul actualului format de negocieri.

Menționăm că diplomatul rus s-a aflat în perioada 20-21 martie, într-o vizită în R. Moldova. A avut întrevederi cu mai mulți oficiali, inclusiv cu premierul Pavel Filip care a reiterat poziția R. Moldova privind necesitatea finalizării retragerii trupelor și munițiilor ruse din regiunea transnistreană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău