Grigore Vieru - „Aproape de codru, aproape de stele”

  • 11 Februarie 2019 08:15
Grigore Vieru - „Aproape de codru, aproape de stele”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova omagiază remarcabilul Poet al neamului, Grigore Vieru, care pe 14 februarie ar fi împlinit 84 de ani de la naștere.

Poetul tuturor vârstelor, poetul cu „lira-n lacrimi”, poetul care a luptat nu numai cu condeiul, ci și cu fapta, pentru ca graiul matern să devină stăpân la el acasă, pentru independență, pentru grafia latină, pentru tricolor. Acest om cu suflet de copil a trăit în limba română, ducând pe umerii săi crucea neamului nostru spre un viitor mai bun.

La eveniment se vor recita poezii, vor răsuna cântece scrise pe versurile poetului, în interpretarea elevilor cl. IV de la Școala primară nr. 83 „Grigore Vieru” și a elevilor Școlii Profesionale nr. 2 din Chișinău.

Totodată, vor participa carabinierii de la Unitatea Militară 1002, Departamentul Trupelor de Carabinieri.

Invitat de onoare este compozitorul, regizorul și interpretul Ilie Văluță.

Tot în această zi vor fi semnate Acorduri de colaborare între Biblioteca Națională a Republicii Moldova și instituțiile de învățământ prezente la eveniment.

Manifestarea se va desfășura pe 14 februarie 2019, ora 14.00, Sala de conferințe „Alexe Rău”,  blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”). 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău