Grigore Petrenco și Mihail Amerberg reținuți pentru 72 de ore

  • 07 Septembrie 2015 08:22

Procuratura sectorului Râșcani a emis ordonanță de reținere pe numele a 8 persoane, printre care și un minor, „pentru acțiuni ilegale manifestate prin comportament agresiv față de forțele de ordine”.

Persoanele date se aflau printre cele câteva sute de protestatari, mobilizați de Partidul „Casa Noastră Moldova” (Blocul roșu), condus de Grigore Petrenco, în cadrul marșului „Mobilizarea populară”, duminică, 6 septembrie, transmite IPN.

Inspectoratul General de Poliție anunță că 7 dintre persoane au fost reținute pentru 72 de ore, iar minorul  - pentru 24 de ore. Printre cei reținuți se numără Grigore Petrenco și Mihail Amerberg. La moment se petrec acțiuni de urmărire penală în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Poliția mai anunță că, inițial, în jur de ora 14.00, au fost reținute 4 persoane care participau la marșul de protest organizat de Grigore Petrenco. Câțiva protestatari, ajunși în fața Procuraturii Generale, au încercat să pătrundă cu forța în sediul instituției. Poliția a intervenit pentru curmarea acțiunilor ilegale ale protestatarilor, manifestate prin comportament agresiv față de forțele de ordine, astfel, încercând să destabilizeze ordinea de drept și liniștea publică. În rucsacurile celor reținuți au fost depistate lanțuri metalice și lacăte.

În acest caz se va iniția o cauză penală „pentru nesupunerea violentă activă cerințelor legitime ale reprezentanților autorităților și la dezordini în masă, precum și la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”, fapt ce se pedepsește cu amendă în mărime de la 4000 la 10000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Inițial, mulțimea s-a adunat în scuarul Academiei de Științe, după care a mers în marș până la Procuratura Generală cerând tragerea la răspundere a politicianului Vlad Plahotniuc „pentru fărădelegile comise”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău