Grigore Cobzac a depus actele pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la alegerile noi. „Sunt determinat să obțin acest mandat”

  • 04 Februarie 2020 11:19
Grigore Cobzac a depus actele pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la alegerile noi. „Sunt determinat să obțin acest mandat”

Fostul membru al PAS, Grigore Cobzac, a depus astăzi, 4 februarie, actele la Consiliul electoral de circumscripție pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la alegerile parlamentare din 15 martie 2020, în circumscripția uninominală Hâncești, nr.38.

„Chiar dacă inițial decizia de a candida a fost una sub formă de protest, acum sunt determinat să obțin acest mandat. Vă declar cu toată responsabilitatea că nu am agendă ascunsă. Rolul de marionetă nu este pentru mine și în spatele meu nu stau sforari. Unicul obiectiv urmărit este să vă reprezint cu onoare și demnitate în Parlamentul Republicii Moldova, așa cum am mai făcut-o anterior”, a menționat Grigore Cobzac.

El a mulțumit Partidului Unității Naționale pentru decizia de a-l susține în acest scrutin.

Menționăm că Grigore Cobzac a fost exclus din Partidul Acțiune și Solidaritate. De asemenea, a fost exclus și liderul organizației teritoriale Hâncești PAS, Marcel Petrușan, care și-a manifestat susținerea pentru Cobzac.

Decizia de exludere a celor doi membri a fost luată cu o majoritate de voturi de către Biroul Permanent Național PAS la ședința din 30 ianuarie. Aceasta, după ce nu a fost respectată decizia Consiliului Politic Național din 18 ianuarie cu privire la înaintarea candidatului la funcția de deputat în Parlament în circumscripția uninominală orașului Hâncești, nr.38, astfel fiind încălcate prevederile cu privire la statutul PAS.

Candidata PAS la alegerile din Hâncești este fosta ministră a justiției în Guvernul Sandu, Olesea Stamate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău