Grevă generală în transporturile din Italia

  • 26 Octombrie 2018 16:10
Grevă generală în transporturile din Italia

În Italia, trenurile, autobuzele și metrourile nu circulă astăzi, 26 octombrie, din cauza unei greve generale la nivel național organizate de principalele sindicate din transporturi.

Marile orașe italiene se confruntă cu blocaje în trafic, pentru că, în lipsa transportului în comun, locuitorii folosesc mașinile personale. 

Zi de vineri neagră în toată Italia din cauza unei greve generale proclamate de sindicatele din transport, dar și din sănătate, învățământ și administrațiile locale, transmite RRA.

Sunt prevăzute pentru această după-amiază manifestații de stradă la Milano, Torino, Florența, Roma, Napoli, Taranto, Palermo și Catania.

Protestatarii cer reînnoirea contractului de muncă cu introducerea unei modificări de reducere a orarului de lucru cu remunerare egală, securitate la locul de muncă și întreruperea tuturor inițiativelor de privatizare.

Pentru 24 de ore, toate zborurile interne de pe cele două aeroporturi din Milano, Malpensa și Linate, precum și cel de la Bologna sunt anulate.

Aceste greve și proteste din transport au loc aproape în fiecare lună, fără ca sindicaliștii să primească vreun răspuns din partea executivului de la Roma.

sursa: rra

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău