Grecia | Zeci de afgani și sirieni răniți într-o altercație într-o tabără de refugiați pe insula Lesbos

  • 20 Decembrie 2017 12:55
Grecia | Zeci de afgani și sirieni răniți într-o altercație într-o tabără de refugiați pe insula Lesbos

Zeci de persoane au fost rănite în noaptea de marți spre miercuri într-o altercație intervenită între afgani și sirieni într-o tabără de refugiați de pe insula elenă Lesbos, transmite dpa.

Zece răniți, printre care și două femei însărcinate, au necesitat spitalizare.

Pentru aplanarea conflictului au fost desfășurați polițiști și pompieri.

Nu este deocamdată clar ce anume a declanșat violențele.

Taberele de refugiați de pe insulele elene din Marea Egee, principala poartă de intrare pentru migranții și refugiații care încearcă să ajungă în Europa via Turcia, sunt puternic supraaglomerate.

Autoritățile grecești încearcă să reducă presiunea prin transferarea a peste 1.500 de solicitanți de azil în partea continentală a țării.

Numai în tabăra Moria din Lesbos, unde există doar 2.300 locuri de cazare, numărul real al celor găzduiți este de circa 5.500, situații similare înregistrându-se pe Chios și pe alte insule.

În baza acordului încheiat în 2016 între Uniunea Europeană și Turcia, toate persoanele care ajung pe insulele din Egeea trebuie să depună cereri de azil în taberele de pe insule.

Cererile sunt însă procesate foarte lent din cauza ritmului sosirilor, ceea ce a creat permanente blocaje și i-a obligat pe migranți și refugiați să rămână multe luni în taberele supraaglomerate.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău