Grecia vrea un nou credit

  • 10 Februarie 2015 14:40
Grecia vrea un nou credit

Grecia s-ar putea îndrepta spre SUA, Rusia sau China dacă nu va reuși să ajungă la un nou acord privind datoria cu liderii zonei euro, a afirmat marți noul ministru grec al Apărării, Panos Kammenos, transmite Agerpress.

Oficialul elen susține că Grecia are obligația de a apela la 'planul B' dacă propunerile sunt respinse. Datoria Greciei se ridică la 320 miliarde de euro - aproximativ 175% din PIB -cel mai ridicat nivel din UE.

Premierul Alexis Tsipras a inițiat negocieri privind datoria publică a țării. Propuneri în acest sens ar putea fi formulate miercuri în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de Finanțe ai celor 19 țări din zona euro și joi în cadrul unui summit european consacrat Greciei

Oficialii UE au respins până acum eforturile liderilor de la Atena de a renegocia condițiile din pachetul de asistență financiară, deși cancelarul german Angela Merkel a cerut luni Greciei să prezinte Uniunii Europene 'propuneri viabile' privind datoria sa publică și soarta programelor de ajutor internațional, puse sub semnul întrebării de noile autorități de la Atena.

'Ceea ce vrem este un acord, dar dacă nu va exista unul, și dacă vedem că poziția Germaniei rămâne rigidă, atunci avem obligația să apelăm la Planul B', a afirmat Kammenos într-un interviu acordat postului de televiziune Mega TV.

'Planul B înseamnă obținerea finanțării din alte surse. În cel mai bun caz ar putea fi SUA, dar ar putea fi Rusia, China sau alte state', a adăugat oficialul elen.

Noul Guvern elen refuză să urmeze politica de austeritate care a fost impusă în 2010 Greciei în schimbul unui plan de ajutor internațional și cere un ''credit punte'' până la un acord definitiv cu partenerii săi europeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău