Grecia vrea să transforme insulele în "zone libere de Covid". După șocul din 2020, Mykonos e gata de petreceri ca înainte de pandemie

  • 02 Iunie 2021 09:45
Grecia vrea să transforme insulele în

Grecia are în plan să transforme insulele țării în „zone libere de Covid”, în timp ce Mykonos, "insula petrecerilor", se pregătește să primească din nou turiști.

La două săptămâni după ce Grecia și-a deschis oficial sezonul turistic este liniște peste tot, exceptând munca depusă de oameni pentru a aduce din nou la viață Mykonos, "insula petrecerilor", scrie CNN, citat de DIGI24.

La barurile aflate pe plajă, unde în mod normal muzica răsuna de dimineață până seara, acum este liniște. Muzica încă nu este permisă în astfel de locații, în ciuda ridicării restricțiilor pentru a permite utilizarea spațiilor în aer liber.

De asemenea, cluburile rămân momentan închise. Totuși, autoritățile din Grecia au în plan să transforme insulele țării în "zone libere de Covid".

Cheia pentru a atinge acest obiectiv este reprezentată de o campanie de vaccinare prin care guvernul își propune să fie imunizat fiecare locuitor al insulelor. Vizitatorii vor putea veni doar dacă sunt vaccinați, au trecut prin infecție sau au un test PCR negativ.

Astfel, în iulie s-ar putea ridica reglementările care interzic muzica la terase și adunările cu un număr mare de persoane.

La Centrul de Medicină din Mykonos nu mai este niciun loc liber pentru vaccinare.

Planul de revenire economică al Greciei după pandemia de Covid-19 are în prim-plan turismul

Industria turismului este responsabilă pentru peste 18% din economia Greciei și pentru unul din cinci locuri de muncă. Este aceeași industrie care a ajutat Atena să-și revină dintr-o criză financiară care a durat 10 ani și care a luat sfârșit chiar înainte ca pandemia de Covid-19 să se instaleze.

Anul trecut, țara a avut cu aproape o treime mai puțin turiști decât în 2019, când aproape 31 de milioane de persoane au intrat în Grecia.

"Cetățenii din Mykonos au fost șocați să-și vadă insula cu doar o mică parte din turiștii cu care erau obișnuiți în trecut", a spus primarul Konstantinos Koukas. "Anul acesta toți indicatorii ne arată că numărul turiștilor va fi dublu față de 2020", a adăugat el.

La începutul lunii aprilie, în timp ce încă se afla în lockdown și înregistra o creștere a numărului de cazuri, Grecia și-a deschis granițele pentru călătorii din țările care au făcut progrese rapide în campania de vaccinare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău