Grecia va obține 500 milioane de euro pe an de la BERD

  • 14 Mai 2015 18:50
Grecia va obține 500 milioane de euro pe an de la BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și guvernul de la Atena au semnat joi, 14 mai, un nou acord de investiții în valoare de până la 500 milioane de euro pe an, transmite Agerpres.

Grecia devine astfel al doilea stat membru al zonei euro care beneficiază de investițiile BERD, după ce anul trecut Ciprul a solicitat finanțare.

Grecia, țara cu cea mai ridicată datorie din Uniunea Europeană, va beneficia până în 2020 de finanțare din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru redresarea economiei, potrivit unui acord semnat în martie. BERD, UE și Banca Europeană de Investiții (BEI) vor să susțină cu fonduri întreprinderile mici și mijlocii din Grecia.

Grecia, acționar al BERD din 1991, a contribuit cu 2,3 miliarde de euro la finanțarea acordată de BERD în Europa emergentă, în special în statele vecine din Balcani.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, deținută de 64 de țări și două instituții interguvernamentale, susține dezvoltarea economiilor de piață și a democrației. În ultimii ani, BERD a început să-și reorienteze atenția dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord și țări precum Turcia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău