Grecia va construi două noi tabere pentru migranți

  • 07 Martie 2020 15:25
Grecia va construi două noi tabere pentru migranți

Grecia va construi două noi tabere provizorii de primire pentru sutele de migranți sosiți în aceste ultime zile ca urmare a schimbării de politică a Turciei, a anunțat sâmbătă ministrul pentru migrații, Notis Mitarachi, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Vrem să construim două tabere închise în regiunea Serres (nord) și în regiunea Atenei, cu 1.000 de locuri. Avem nevoie de sprijinul populațiilor locale. Nu putem lăsa toți acești oameni pe insule", a declarat Mitarachi la postul de televiziune Skai TV.

Cele două tabere ar urma să ofere găzduire solicitanților de azil sosiți după 1 martie, după anunțul Turciei că nu-i va mai împiedica pe refugiați sau migranți să se îndrepte către Grecia sau restul Europei.

Locuitorii unui oraș din regiunea Serres care ar urma să găzduiască una dintre tabere au manifestat în această săptămână în semn de refuz față de această decizie.

Peste 1.700 de migranți au sosit în această săptămână în Lesbos și în patru alte insule din Marea Egee, adăugându-se celor 38.000 aflați deja în tabere de refugiați suprapopulate și unde condițiile de trai sunt din ce în ce mai precare. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău