Grecia: ''Situație extrem de dificilă'' în Samos după puternicul cutremur (ministru)

  • 31 Octombrie 2020 11:46
Grecia: ''Situație extrem de dificilă'' în Samos după puternicul cutremur (ministru)

Situația din Samos ''este extrem de dificilă'', a declarat sâmbătă un oficial grec după un puternic cutremur de magnitudine 6,6 ce a făcut doi morți, cel puțin șapte răniți și numeroase pagube în această insulă din Marea Egee, informează France Presse, preluat de Agerpres.

"Situația este extrem de dificilă în Samos", a spus Nikos Hardalias, secretarul de stat pentru protecția civilă care a vizitat locul, chemând la "vigilență" în fața riscului de replici.

El a deplâns moartea a doi adolescenți în vârstă de 15 și 17 ani, îngropați vineri sub dărâmăturile unui zid din portul Vathy, care s-a prăbușit în timp ce se întorceau acasă de la școală.

Cel puțin șapte persoane sunt rănite, dar starea lor de sănătate nu provoacă îngrijorare, potrivit serviciilor de sănătate.

O fată de 14 ani și o femeie de 63 de ani cu fracturi grave au fost transferate vineri seară la Atena și internate.

Cutremurul care a avut loc vineri la 11.51 GMT în largul Insulei Samos a provocat un mini-tsunami, nivelurile apei crescând la 40 cm pe drumurile din portul Vathy, provocând pagube importante magazinelor.

Observatorul geodinamic din Atena a înregistrat numeroase replici de vineri, dintre care cea mai puternică de 4,7 sâmbătă la 5.31 GMT.

Puternicul seism din largul Samos a lovit în principal Izmir, orașul turc din apropiere vizavi de Samos, făcând cel puțin 26 de morți și sute de răniți.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău