Grecia și-a deschis frontierele fără carantină obligatorie doar pentru cetățenii din țările UE

  • 15 Iunie 2020 16:11
Grecia și-a deschis frontierele fără carantină obligatorie doar pentru cetățenii din țările UE

Grecia și-a deschis frontierele și a început să primească cetățeni din UE fără carantină obligatorie după sosire începând de luni ora locală 11:00, a declarat poliția bulgară. Deschiderea a avut loc cu o oră mai devreme decât se anunțase inițial, relatează BTA de la punctul de trecere Kulata dintre Bulgaria și Grecia, potrivit Agerpres.

Autoritățile de frontieră elene distribuie persoanelor care intră în Grecia formulare ce trebuie completate cu numele complet al persoanei și destinația călătoriei. Aleatoriu se fac teste pentru coronavirus. Dacă testul este pozitiv, persoana va fi plasată în carantină 14 zile.

Un șir lung de vehicule care așteptau să treacă frontiera se formase luni dimineața devreme, iar până la amiază coada avea o lungime de câțiva kilometri. Mașinile care așteptau la Kulata veneau din Bulgaria, România, Germania și alte țări europene, potrivit BTA.

Grecia și-a redeschis luni și cele două aeroporturi mari, la Atena și Salonic, în timp ce aeroporturile regionale urmează să se redeschidă la 1 iulie.

Ca și la frontierele terestre, și pe aeroporturile din Atena și Salonic se vor face teste aleatorii pentru COVID-19 până pe 30 iunie. "Cei care vor fi testați vor trebui să aștepte rezultatul - adică o zi - într-un hotel la alegere. În cazul în care cineva este testat pozitiv, va rămâne în carantină timp de 14 zile'', a declarat luni în cadrul unui briefing de presă purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Stelios Petsas, citat de MPA.

De asemenea, autoritățile elene au redeschis luni toate muzeele din țară, după ce de la sfârșitul lunii mai, vizitatorilor li s-a permis să viziteze doar unele situri arheologice. Tot de luni își așteaptă vizitatorii și parcurile de agrement, izvoarele termale, sălile de sport și alte locuri ce țin de sezonul turistic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău