Grecia se așteaptă să ajungă la un acord cu creditorii

  • 22 Mai 2015 11:03
Grecia se așteaptă să ajungă la un acord cu creditorii

Grecia se așteaptă să ajungă la un acord cu creditorii săi în următoarele zece zile și intenționează să-și plătească toate obligațiile în iunie, a anunțat, astăzii, purtătorul de cuvânt al Guvernului elen, Gabriel Sakellaridis.

Finalizarea acordului dintre Grecia și reprezentanții UE, BCE și FMI va permite Băncii Centrale Europene să includă Atena în programul de relaxare cantitativă (QE), susține Sakellaridis. 

Pentru a evita riscul unei spirale deflaționiste, Banca Centrală Europeană a lansat în martie măsuri de relaxare cantitativă în valoare de 1.100 de miliarde de euro. Președintele BCE, Mario Draghi, a anunțat achizițiile lunare combinate de obligațiuni suverane ale statelor din zona euro și bonduri corporatiste de până la 60 de miliarde de euro, din martie 2015 până în septembrie 2016. Aceste măsuri au dus la deprecierea euro, au îmbunătățit încrederea companiilor și au stimulat creșterea zonei euro. 

Țările aflate sub programe de asistență financiară, cum ar fi Grecia și Cipru, vor fi incluse în programul de stimulare al BCE dar cu anumite condiții, anunța în ianuarie Mario Draghi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău