Grecia ridică restricțiile COVID pe perioada sezonului turistic de vară

  • 13 Aprilie 2022 12:54
Grecia ridică restricțiile COVID pe perioada sezonului turistic de vară

Autoritățile din Grecia au anunțat miercuri că restricțiile instituite pe fondul pandemiei, cum ar fi purtarea măștilor în interior și certificatele COVID, vor fi ridicate pe tot parcursul perioadei de turism de vară, adăugnd că vor lua în considerare reintroducerea acestora în septembrie.

Numărul infectărilor cu coronavirusul din Grecia s-a diminuat în ultimele săptămâni, autoritățile înregistrând marți 15.000 de infecții și 64 de decese. Dintr-o populație de 11 milioane de persoane, aproximativ 72% sunt complet vaccinate. Sezonul turistic vital de vară al Greciei începe de obicei după Paștele Ortodox, care anul acesta cade pe 24 aprilie. Grecia se așteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an, oficialii prevăzând că veniturile vor ajunge la 80% din nivelurile din 2019, un an record înainte ca pandemia să oprească toate călătoriile.

Ministrul sănătății, Thanos Plevris, a declarat că decizia de a ridica restricțiile se bazează pe datele epidemiologice și pe sugestiile experților. De la 1 mai până la 31 august, oamenii nu vor mai trebui să prezinte certificate de vaccinare sau de trecere prin boală pentru a intra în spații interioare sau deschise precum restaurante, iar autoritățile iau în considerare și ridicarea cerinței de a prezenta un certificat digital UE COVID pentru a intra în țară. În plus, purtarea măștilor în interior nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie, iar elevii se vor întoarce la ore după vacanța de Paște fără a fi nevoie să prezinte în mod regulat autotestări negative. Dl Plevris a spus că toate măsurile vor fi reevaluate în septembrie.

Grecia, una dintre cele mai populare destinații turistice de vară din sudul Europei, a atras peste 33 de milioane de vizitatori în 2019, majoritatea din Marea Britanie și Germania. Industria reprezintă aproximativ o cincime din economie și angajează una din cinci persoane.

Sursa: Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău