Grecia ridică încă un gard la granița cu Turcia pentru a opri migranții

  • 31 August 2020 19:06
Grecia ridică încă un gard la granița cu Turcia pentru a opri migranții

Grecia va spori supravegherea la frontiera sa terestră cu Turcia, unde va ridica încă un gard pentru a împiedica migranții să treacă granița, într-un moment în care relațiile dintre cele două țări se înrăutățesc pe zi ce trece, relatează luni agenția EFE, preluat de Agerpres.

Noul gard va avea o lungime de circa 30 de kilometri, o înălțime de 5 metri și ar urma să fie finalizat în cel mult opt săptămâni. În partea superioară a gardului se vor instala plăci metalice de 1,25 de metri și sârmă ghimpată.

În plus, va fi reparat gardul construit în anul 2012, ce are o lungime de 12,5 kilometri și este situat în partea de nord a frontierei greco-turce.

Vor fi de asemenea construite mai multe turnuri de observație, cu obiectivul de a controla deplasările migranților de partea turcă a graniței.

Prin aceste măsuri, guvernul conservatorului Kyriakos Mitsotakis încearcă să consolideze granița în fața oricărei pătrunderi ilegale. Cea mai mare parte a frontierei terestre dintre Grecia și Turcia este delimitată de râul Evros, a cărui traversare este foarte periculoasă, mai ales iarna.

În luna februarie, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat deschiderea frontierelor țării sale către Europa pentru refugiații aflați în Turcia care doreau să ajungă în țările UE.

În luna următoare, în timpul unui duel verbal între Atena și Ankara, zeci de mii de migranți s-au confruntat la graniță cu forțele de ordine grecești, care i-au respins folosind masiv gaze lacrimogene și arme de foc neletale. Confruntările s-au soldat cu doi morți și sute de răniți în rândul migranților. Potrivit autorităților de la Atena, atunci a fost împiedicată intrarea în Grecia a circa 59.000 de migranți.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău