Grecia refuză să acorde vize membrilor Bisericii Ortodoxe Ruse, după tensionarea relațiilor din cauza Ucrainei

  • 09 August 2018 10:25
Grecia refuză să acorde vize membrilor Bisericii Ortodoxe Ruse, după tensionarea relațiilor din cauza Ucrainei

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ruse se confruntă cu probleme la solicitarea vizei Schengen prin intermediul consulatului Greciei, din cauza conflictului dintre Biserica Ortodoxă Rusă și Patriarhia Constantinopolului pe marginea acordării independenței Bisericii Ortodoxe Ucrainene - transmite BBC, citând surse apropiate de Constantinopol.

„Aceasta este politica guvernului grec. Preoții Bisericii Ortodoxe Ruse sunt percepuți acum ca potențiali spioni și agenți de influență" - a subliniat o sursă.

„Patriarhia Ecumenică de Constantinopol se luptă cu biserica rusă pentru influență în lumea ortodoxă. Patriarhiile de la Moscova și Constantinopol se află în relații tensionate din cauza Ucrainei" - a confirmat o altă sursă, apropiată de Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse.

În acest context, BBC amintește că, în luna iulie a acestui an, Grecia a expulzat doi diplomați ruși, care au fost acuzați că au finanțat diverse grupuri care să protesteze față de acordul de redenumire a Macedoniei.

De asemenea, Grecia a interzis intrarea în țară a unor oficiali ruși. Atena i-a mai acuzat pe diplomații ruși că au încercat să mituiască funcționari greci și mitropoliți dintr-o ierarhie ortodoxă greacă și, de asemenea, că au dorit să obțină influență asupra Sfântului Munte Athos.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău