Grecia reduce carantina pentru a nu paraliza funcționarea țării în timpul valului de infectări provocat de varianta Omicron

  • 28 Decembrie 2021 17:53
Grecia reduce carantina pentru a nu paraliza funcționarea țării în timpul valului de infectări provocat de varianta Omicron

Grecia a decis marți reducerea la cinci zile a carantinei pentru persoanele confirmate cu COVID-19, dar care sunt asimptomatice ori au simptome ușoare, pentru a preveni astfel paralizarea funcționării țării în urma creșterii fulminante a infectărilor cu varianta Omicron a coronavirusului, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Această variantă foarte contagioasă a devenit dominantă în Grecia; în regiunea Attica, ce cuprinde și capitala Atena, peste 70% din noile cazuri de COVID-19 sunt infectări cu varianta Omicron.

Grecia a înregistrat luni un record zilnic de 9.284 de cazuri de COVID-19, număr așteptat să crească și mai mult de acum înainte ca urmare a transmiterii rapide a acestei variante.

Persoanele care își vor putea scurta carantina sunt cele care nu au simptome, sau care au avut simptome dar nu mai au febră și observă de asemenea o atenuare a celorlalte simptome. Aceste reguli se vor aplica indiferent de statutul vaccinal al persoanei infectate, iar cei care-și pot scurta carantina la cinci zile vor fi obligați să poarte permanent mască încă cinci zile. Lucrătorii din sectorul sanitar vor putea reveni la lucru doar cu un test PCR negativ.

În acest timp, guvernul de la Atena îndeamnă insistent populația să se vaccineze și nu exclude posibilitatea unor noi restricții, după ce în ultimele zile a decis mai multe serii de astfel de măsuri.

Numai aproximativ 65% dintre cetățenii greci s-au vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă și circa 30% au primit și doza de supra-rapel. Din 15 ianuarie vaccinarea anti-COVID-19 va fi obligatorie în Grecia pentru persoanele cu vârste de peste 60 de ani. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Wed
7
Thu
6
Fri
5
Sat
6
Sun
7
Arhivă Radio Chișinău