Grecia, pregătită să administreze a treia doză de vaccin celor mai vulnerabili din septembrie dacă va fi necesar

  • 03 August 2021 19:30
Grecia, pregătită să administreze a treia doză de vaccin celor mai vulnerabili din septembrie dacă va fi necesar

Grecia are încă una dintre cele mai mari rate de vaccinare din Europa, iar programul de vaccinare ''Eleftheria'' este pregătit să ofere o a treia doză de vaccin împotriva Covid pentru cele mai vulnerabile categorii încă din septembrie, dacă va fi necesar, a declarat marți ministrul Sănătății Vassilis Kikilias, relatează agenția de presă elenă ANA, potrivit Agerpres.

''Programul Eleftheria se află acum în etapa în care mergem din ușă în ușă pentru a ne vaccina compatrioții'', a afirmat Kikilias într-un interviu pentru Mega TV.

Ministrul elen a menționat că Grecia a depășit 100.000 de vaccinări pe zi, adăugând că țara sa are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din Europa atât în ceea ce privește prima, cât și a doua doză și că scăderea numărului de vaccinări din ultima perioadă era ''de așteptat'' .

În ceea ce privește vaccinările copiilor, Kikilias a reiterat că acestea nu sunt obligatorii și a estimat că, pe măsură ce se apropie începerea noului an școlar, ratele de vaccinare la aceste grupe de vârstă vor crește.

Legat de posibilitatea administrării unei a treia doze de vaccin, Kikilias a subliniat faptul că programul Eleftheria este pregătit să continue vaccinarea persoanelor care urmează tratament cu imunosupresoare, a grupurilor vulnerabile și a persoanelor în vârstă încă din septembrie, dacă autoritățile sanitare dau undă verde. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău