Grecia: Pompierii se luptă să stingă un incendiu de pădure pentru a treia zi în apropiere de Corint

  • 24 Iulie 2020 18:30
Grecia: Pompierii se luptă să stingă un incendiu de pădure pentru a treia zi în apropiere de Corint

Pompierii greci se luptau vineri, pentru a treia zi consecutiv, să stingă un incendiu de pădure în apropiere de Corint, în sud-vestul Greciei, care, fără să fi făcut victime, a rămas activ după ce a provocat evacuarea mai multor localități și tabere de vară, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Mai multe focare sunt încă active, pompierii încearcă să le controleze, însă situația este mai bună decât ieri", a declarat un oficial al serviciului de pompieri.

Cel puțin patru localități au fost evacuate miercuri, precum și două tabere de vară, în momentul în care incendiul a izbucnit la aproximativ 80 de kilometri de Atena, în Peloponez.

Vânturile puternice, care suflau miercuri în Grecia și au îngreunat munca pompierilor, au scăzut în intensitate vineri, însă "flăcările au ajuns în zone inaccesibile, în zone de pădure densă, imposibil de atins", a declarat șeful serviciului național de pompieri din Grecia pentru agenția ANA.

Stefanos Kolokouris a precizat că incendiul nu a făcut nicio victimă în pofida puterii și a extinderii sale.

Circa 367 de pompieri și voluntari, 92 de vehicule, patru avioane și șase elicoptere cu apă au fost mobilizate vineri.

Tot vineri, un alt incendiu de pădure a izbucnit în sudul Peloponezului, în apropiere de Pyrgos. La fața locului au fost trimiși 65 de pompieri cu 23 de camioane, două avioane și trei elicoptere.

Serviciul de Protecție civilă a avertizat vineri că pericolul izbucnirii de incendii este ridicat în Attica și pe insula Evia, unde temperaturile se vor situa sâmbătă, conform prognozei meteo, în jurul valorii de 38 de grade Celsius.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău