Grecia le oferă un card preplătit de 150 de euro tinerilor între 18-25 de ani pentru a se vaccina

  • 28 Iunie 2021 14:31
Grecia le oferă un card preplătit de 150 de euro tinerilor între 18-25 de ani pentru a se vaccina

Grecia le va oferi o recompensă financiară de 150 de euro tinerilor între 18 și 25 de ani care se vor vaccina cu o primă doză de vaccin împotriva COVID-19, ca parte a eforturilor guvernului de a crește rata de imunizare a populației înaintea sezonului concediilor, transmit agențiile Reuters și ANA, citat de AGERPRES.

Grecia a traversat destul de bine primul val al epidemiei, dar a fost nevoită să impună un al doilea lockdown în noiembrie pentru a face față unei creșteri a numărului de infectări care a copleșit sistemul public de sănătate.

Pe fondul scăderii infectărilor, guvernul a pus capăt obligativității măștilor în aer liber săptămâna trecută. Începând de luni, grecii vaccinați cu schema completă pot de asemenea să meargă la muncă sau la sălile de sport fără a mai avea nevoie să se autotesteze.

Cu toate acestea, în condițiile unei rate de vaccinare completă de circa 33% din cei 11 milioane de locuitori și ale îngrijorărilor legate de varianta Delta a coronavirusului, guvernul analizează noi stimulente pentru a accelera vaccinarea.

'Odată cu prima doză de vaccin, (tinerii) vor primi un card preplătit în valoare de 150 de euro', a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis într-o ședință de guvern, prezentând acest stimulent. 'Este o datorie către tineri, un cadou din recunoștință', dar și o invitație de revenire la normalitate, a explicat el.

Potrivit guvernului, în jur de 940.000 de tineri greci între 18 și 25 de ani care au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19 sau vor face acest lucru până la finalul anului vor fi eligibili pentru a primi bonusul financiar, sau așa-numitul 'pașaport de libertate'.

Tinerii vor putea folosi acești bani începând din 15 iulie pentru turism și evenimente culturale.

În plus, ei vor primi internet gratuit pe telefoanele mobile toată luna august.

Grecia a raportat până acum 420.905 de cazuri de infectare cu coronavirus și 12.664 de decese asociate de la debutul pandemiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău