Grecia închide Acropola din Atena din cauza caniculei

  • 12 Iunie 17:28
Grecia închide Acropola din Atena din cauza caniculei

Ultimele veri cu temperaturi extreme au adus în Grecia incendii devastatoare care, în vara anului 2023, au distrus aproximativ 175.000 de hectare. Acum, încă din debutul verii, valul de caniculă a determinat autotirățile elene să închidă un celebru sit istoric, intens vizitat de turiștii din toată lumea, dim moment ce temperaturile ajung până la 43 de grade Celsius în Grecia.

Ministerul Culturii informează că, astăzi, situl arheologic al Acropolei va rămâne închis între orele locale 12:00 și 17:00 (09:00 GMT - 14:00 GMT)”, a anunțat instituția greacă, în contextul în care temperaturi ce ar putea să ajungă la 43 de grade Celsius sunt așteptate în Grecia miercuri și joi în cadrul primei canicule din 2024 relatează Digi24.

Acest sit, inclus în patrimoniul mondial UNESCO și vizitat de un număr mare de turiști, ar putea fi vizat de această măsură și în zilele următoare.

Grecia, o țară mediteraneeană obișnuită cu caniculele, se confruntă cu călduri puternice de mai multe zile, iar un „vârf termic” este așteptat pentru miercuri și joi.

Temperaturile ar trebui să depășească cu ușurință pragul de 40 de grade Celsius în numeroase regiuni ale țării, potrivit serviciilor de meteorologie.

Ministerul pentru Criza climatică și al Protecției Civile a avertizat marți în legătură cu un risc de incendii „foarte ridicat”, mai ales în regiunea Attica, în care se află capitala elenă.

În mai multe regiuni, școlile vor rămâne de asemenea închise miercuri și joi, inclusiv în Atena, în timp ce Ministerul Muncii a recomandat telemunca pentru angajații din sectorul public.

Acropola din Atena, în vârful căreia se află templul Partenon, a fost deja obligată să se închidă pentru vizitatori în iulie 2023 în timpul unui episod canicular de două săptămâni, inedit prin durata sa.

Grecia a fost afectată de incendii devastatoare care au distrus aproximativ 175.000 de hectare în vara anului 2023.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
20
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău