Grecia/incendii: Premierul Kyriakos Mitsotakis își avertizează conaționalii că urmează zile grele

  • 06 August 2021 13:34
Grecia/incendii: Premierul Kyriakos Mitsotakis își avertizează conaționalii că urmează zile grele

Guvernul grec a avertizat joi că țara trebuie să se pregătească pentru zile grele care vor urma, având în vedere că țara se confruntă cu numeroase focare de incendii, relatează dpa, potrivit Agerpres.

"Ne confruntăm cu zeci de incendii forestiere. Trei dintre ele - în Atena, Peloponez și Eubeea - sunt de o intensitate și o amploare enorme", a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis în timpul unui discurs la televiziunea de stat joi seara.

El a avertizat că vineri vor fi vânturi puternice dinspre vest, un ''fenomen fără precedent, deoarece ultimele zile de căldură și secetă au transformat țara într-un butoi cu pulbere''.

Din cauza situației periculoase, grecilor li se interzice accesul în păduri până cel puțin luni. De asemenea, sunt interzise activitățile în cursul cărora s-ar putea produce scântei sau flăcări.

''Prioritatea noastră este să protejăm viețile oamenilor'', a declarat Mitsotakis, îndemnând cetățenii să rămână calmi, să rămână uniți și să urmeze instrucțiunile autorităților, pompierilor și poliției. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău