Grecia | Guvernul, gata să impună noi restricții de circulație din cauza COVID-19

  • 09 Iulie 2020 19:32
Grecia | Guvernul, gata să impună noi restricții de circulație din cauza COVID-19

Guvernul Greciei a anunțat joi că e gata să reimpună restricțiile de circulație încă de lunea viitoare, după ce în ultima perioadă regulile pentru evitarea infecției cu Covid-19 au fost ignorate frecvent pe teritoriul țării, transmite publicația Kathimerini.

Potrivit sursei citate, purtătorul de cuvânt al executivului a spus că guvernul este preocupat de numărul în creștere de cazuri din țările vecine din Balcani, precum și de turiștii care vin cu mașina prin Bulgaria – adică și de turiștii români.

”Guvernul e decis să protejeze majoritatea cetățenilor de cei puțini care încalcă regulile”, a declarat Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al executivului elen. El a adăugat că guvernul va anunța probabil lunea viitoare noi restricții dacă va fi nevoie”.

Grecia e una dintre țările cu cele mai puține infecții din UE, grație unor măsuri stricte de restrângere a libertății de mișcare pe teritoriul său. Dar numărul cazurilor a reînceput să crească după ce restricțiile de circulație au fost ridicate, iar călătoriile internaționale au fost reluate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău