Grecia, grav afectată de inundații

  • 27 Iunie 2018 12:03
Grecia, grav afectată de inundații

Vremea s-a înrăutățit marți în Grecia, fiind înregistrate ploi abundente în multe părți ale țării, informează cotidianul Ekathimerini, portalul Greek Reporter și agenția de presă ANA, citate de Agerpres.

Orașul Mandra, la vest de Atena, unde 24 de persoane și-au pierdut viața în luna noiembrie în urma ploilor torențiale și a inundațiilor extreme, a fost și de această dată afectat de inundații, fără a fi raportată însă pe moment vreo victimă.

Numeroși rezidenți au postat pe Facebook filmulețe în care se putea vedea cum forța apei a transformat străzile în râuri, iar pompierii au intervenit pentru a salva șoferii prinși de viituri și a răspunde la apelurile a zeci de persoane ale căror locuințe a fost inundate.

Aproximativ 2.000 de case și magazine au fost distruse în Mandra în noiembrie anul trecut în ceea ce experții au descris drept "un dezastru care aștepta să se întâmple", din cauza unor planuri de dezvoltare prost concepute. În 2016 au fost aprobate îmbunătățiri substanțiale ale sistemului de drenare a apei, dar lucrările nu au început.

Inundațiile au afectat marți și alte părți ale Greciei, în multe zone înregistrându-se peste 50 de milimetri de precipitații.

Ploile torențiale au afectat și prefectura Magnesia, din centrul Greciei, unde au fost relatate inundații masive.

În zona Kanalia, circa 30 de case au fost inundate, iar drumurile locale erau sub apă. La Kerasia, șapte case au fost evacuate preventiv, iar o porțiune de 150 de metri de drum a cedat în urma ploilor torențiale.

Inundații au fost înregistrate și în localitatea Larissa, extrem de afectate fiind drumurile de coastă, potrivit declarațiilor viceprimarului Vassilis Letsios.

Precipitații masive au fost raportate și în Halkidiki, cea mai mare cantitate de precipitații înregistrându-se în localitatea Sithonia - unde au fost inundate case, subsoluri și magazine.

De asemenea, la Nikiti au fost raportate probleme legate de trafic, din cauza drumurilor inundate, în timp ce la Agios Nikolaos un râu a ieșit din matcă împiedicând circulația vehiculelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău