Grecia evaluează pagubele după seismul de miercuri

  • 04 Martie 2021 12:10
Grecia evaluează pagubele după seismul de miercuri

Echipe de ingineri au evaluat joi pagubele în Grecia, a doua zi după un seism cu magnitudinea 6,3 care a lovit centrul țării, soldat cu 11 răniți, între care unul grav, și avarierea a sute de clădiri, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Zeci de locuitori din satele Damassi și Messohori, la circa 240 de km nord de Atena, au petrecut noaptea departe de casele lor. Ei au fost găzduiți în corturi ridicate pe un stadion și în cinci hoteluri din orașul apropiat Trikala și Larissa, cel mai mare oraș din regiune, potrivit oficialilor Protecției Civile.

Miercuri seara, mai multe replici s-au produs în zonă, inclusiv una cu magnitudinea 5,2.

Echipele au inspectat atât casele, cât și școlile, închise joi ca măsură de precauție, spitalele și alte clădiri publice.

Mai multe persoane au scăpat din alunecări de teren în ultima clipă, inclusiv un bătrân cu handicap scos din casa sa prăbușită din Messohori și 63 de copii de la școala din Damassi, construită în urmă cu peste 80 de ani.
 

Printre clădirile avariate, patru biserici, inclusiv una care datează din secolul al XVII-lea, au suferit pagube, dintre care două au fost grav avariate, potrivit Ministerului Culturii.

Cutremurul, cu magnitudinea 6,3 conform Institutului American de Geofizică (USGS) și 6 conform Institutului de Geodinamică din Atena, a fost înregistrat la ora locală 12:16 (10:16 GMT). Epicentrul său a fost localizat la 238 km nord de Atena, la o adâncime de 8 km, potrivit Institutului din Atena.

Grecia este străbătută de importante falii active, iar cutremurele sunt frecvente. La 30 octombrie 2020, un cutremur cu magnitudinea 7 a zguduit Marea Egee între insula greacă Samos și orașul turc Izmir, provocând moartea a două persoane în Samos și 114 în Turcia. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău