Grecia doptă un nou pachet de măsuri

  • 23 Iulie 2015 08:50
Grecia doptă un nou pachet de măsuri

Parlamentul grec a adoptat, în noaptea de miercuri spre joi, un al doilea pachet de reforme cerute de creditorii Greciei înaintea unui nou plan de ajutor, în ciuda dezertărilor din tabăra prim-ministrului Alexis Tsipras, scrie Agerpres.

Potrivit numărătorii finale, 230 de parlamentari din 298 prezenți au votat pentru adoptarea unei reforme a justiției civile și punerea în aplicare a unei directive europene privind băncile, 63 au votat împotrivă, iar 5 s-au abținut, notează AFP.

Un calcul ce nu era definitiv stabilea la 31 numărul de deputați ce au votat nu în rândurile SYRIZA, formațiunea radicală de stânga a prim-ministrului Alexis Tsipras, față de 32 săptămâna trecută la care s-au adăugat 6 abțineri și o absență.

Împărțirea proiectului de lege în două articole pentru care deputații au putut să voteze a complicat calculul repartizării voturilor.

Fostul ministru al finanțelor Yanis Varoufakis, care a votat nu săptămâna trecută, de data aceasta a votat da.

La fel ca miercurea trecută, SYRIZA a putut conta pe voturile partenerului ei de coaliție, partidul naționalist de dreapta ANEL, și pe cele ale opoziției obținând o majoritate largă de 230 de voturi pentru. Această majoritate a fost de 229 de voturi săptămâna trecută.

Acest al doilea vot în procedură de urgență într-o săptămână deschide calea finalizării, de așteptat la jumătatea lunii august, a unui al treilea plan de ajutor pentru Grecia, de cel puțin 80 de miliarde de euro pe trei ani, al cărui principiu a fost adoptat la 13 iulie cu UE și FMI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău