Grecia: Coliziune între o ambarcațiune de migranți și gărzile de coastă elene: un mort, doi dispăruți și șase răniți

  • 23 Octombrie 2019 10:35
Grecia: Coliziune între o ambarcațiune de migranți și gărzile de coastă elene: un mort, doi dispăruți și șase răniți

Un migrant și-a pierdut viața, doi sunt dați dispăruți, iar șase au fost răniți în urma unei coliziuni produse miercuri dimineață între o ambarcațiune cu migranți și o navă de patrulare a Gărzilor de coastă elene în apropiere de insula greacă Kos, informează AFP, preluat de Agerpres.

Coliziunea a avut loc în timp ce era încă întuneric în apropiere de această insulă din Marea Egee, au precizat Gărzile de coastă elene, adăugând că ambarcațiunea cu migranți transporta 34 de persoane și nu avea corpuri de iluminat.

Un bărbat și un copil de trei ani sunt dați dispăruți. Cei răniți, între care o femeie însărcinată și două persoane în stare gravă, precum și supraviețuitorii au fost spitalizați în Kos, o insulă greacă situată foarte aproape de coastele Turciei.

Grecia a redevenit în acest an principalul punct de intrare pentru migranți în Europa, cu un flux crescut venind dinspre Turcia vecină. Guvernul elen se dorește a fi ferm în această privință, sporind patrulele pentru descurajarea ambarcațiunilor cu migranți.

Premierul conservator Kyriakos Mitsotakis a afirmat săptămâna trecută într-un discurs că 'valurile de refugiați și migranți economici asediază în prezent țările europene'.

Mitsotakis, venit la putere în iulie, dorește să retrimită în Turcia circa 10.000 de persoane și să accelereze procedurile pentru cererile privind statutul de refugiat. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău