Grecia: Cinci persoane decedate în urma inundațiilor de pe insula Evia

  • 09 August 2020 17:20
Grecia: Cinci persoane decedate în urma inundațiilor de pe insula Evia

Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața în urma ploilor torențiale și a furtunilor care au provocat inundații pe insula grecească Evia în weekend, au precizat duminică autoritățile, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Cele mai multe dintre victime, printre care și un bebeluș, au fost găsite în interiorul sau în apropierea locuințelor lor din Evia, la nord-est de Atena, potrivit departamentului de pompieri. Salvatorii caută în continuare două persoane date dispărute.

Serviciul de pompieri a primit zeci de apeluri pentru a ajuta la scoaterea apei din locuințe și vehicule.

Zeci de rezidenți au fost evacuați, iar opt oameni au fost salvați cu ajutorul elicopterelor într-o zonă unde apele unui râu au ieșit din matcă, inundând drumurile. Transportul a fost perturbat.

''Gândurile noastre se îndreaptă către cei care nu au supraviețuit'', le-a declarat reporterilor ministrul adjunct al protecției civile Nikos Hardalias, care a ajuns la fața locului.

''Ne confruntăm cu un fenomen pe care nu l-am mai trăit până acum'', a spus acesta.

Potrivit lui Hardalias, pagubele produse de furtună sunt uriașe în anumite regiuni din centrul Evia. Premierul Kyriakos Mitsotakis este așteptat să viziteze regiunea luni.

Un număr de 24 de persoane și-au pierdut viața când viiturile au lovit orașul Mandra, la vest de Atena, în noiembrie 2017, iar șapte oameni au fost uciși într-o furtună produsă în nordul Greciei, în iulie 2019.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău