Grecia | Certificatele de vaccinare anti-COVID-19 au de luni o valabilitate de doar șapte luni în cazul persoanelor care nu au efectuat cea de-a treia doză

  • 07 Februarie 2022 16:22
Grecia | Certificatele de vaccinare anti-COVID-19 au de luni o valabilitate de doar șapte luni în cazul persoanelor care nu au efectuat cea de-a treia doză

Certificatele de vaccinare anti-COVID-19 au de luni o valabilitate de doar șapte luni în cazul persoanelor din Grecia care nu au efectuat cea de-a treia doză sau booster, situație care vizează începând de azi peste 300.000 de persoane, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Începând de luni, toți călătorii care au certificat european valabil nu mai sunt obligați să efectueze un test PCR pentru intrarea în Grecia.

În această măsură, convenită la nivel european, se încadrează doar persoanele care s-au vaccinat, iar celelalte nevaccinate vor trebui să prezinte un test negativ când vor trece granița.

Ministrul grec al sănătății, Thanos Plevris, a reamintit în declarații acordate postului privat Skai că toate persoanele care nu au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19 vor trebui să prezinte un test negativ la locul de muncă.

Aceste persoane nu vor putea de asemenea să intre în magazine, restaurante și locuri de agrement, precum și în majoritatea instituțiilor publice, având în vedere că cei nevaccinați nu au acces decât în supermarketuri sau în farmacii.

Numărul mare de contagieri, al persoanelor intubate și al deceselor face ca Grecia să nu fie încă în măsură să ridice mai multe restricții, cum au făcut alte țări europene.

Deși cifra cazurilor zilnice este de sub 20.000, la o populație de 10,7 milioane de persoane, numărul deceselor se apropie de o sută pe zi.

În actuala situație, premierul conservator Kyriakos Mitsotakis a decis să flexibilizeze doar ora de închidere a restaurantelor și a barurilor, care nu mai sunt obligate să închidă la miezul nopții și să le permită să difuzeze muzică. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
30,24
Câțiva nori
Umiditate:51 %
Vint:5,66 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
26
Mon
23
Tue
26
Arhivă Radio Chișinău