Grecia anunță ridicarea carantinei obligatorii de șapte zile pentru turiștii din țările UE

  • 19 Aprilie 2021 14:13
Grecia anunță ridicarea carantinei obligatorii de șapte zile pentru turiștii din țările UE

Aviația civilă elenă a anunțat luni ridicarea carantinei obligatorii de șapte zile aflată în vigoare până acum în Grecia pentru turiștii care sunt "rezidenți permanenți din statele membre ale Uniunii Europene, Spațiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia și Emiratele Arabe Unite", informează AFP, potrivit Agerpres.

Carantina va fi ridicată pentru zborurile "ale căror pasageri au primit cele două doze de vaccin" sau care "sunt negativi la virus și au un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore", se arată într-un comunicat al aviației civile din Grecia (YPA).

Anunțul survine în contextul în care Grecia se confruntă cu un vârf la pandemiei, cu zeci de morți și peste 1.500 de cazuri de infectare pe zi.

Locuitorii din Grecia sunt în continuare supuși unei izolări stricte, deplasările între departamente nefiind autorizate decât din motive "esențiale" (familiale sau profesionale).

Carantina este ridicată chiar de luni, dar celelalte "restricții pentru zborurile interne sau internaționale vor rămâne în vigoare până la 26 aprilie", a precizat aviația civilă, care reevaluează cu regularitate reglementările, în funcție de situația sanitară.

Grecia se pregătește să își deschidă sezonul turistic la mijlocul lunii mai, însă guvernul și-a anunțat săptămâna trecută intenția de a deschide din această săptămână frontierele pentru turiștii care provin din UE sau din alte țări și care dispun fie de un certificat de vaccinare, fie de teste PCR de depistare.

În afară de carantina de șapte zile obligatorie până acum, turiștii care ajung în prezent în Grecia trebuie să arate un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore.

Numai turiștii israelieni care sunt vaccinați nu sunt supuși acestor obligații, în urma unui acord bilateral. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău