Grecia angajează mai mult personal medical înaintea reluării sezonului turistic

  • 14 Iunie 2020 11:30
Grecia angajează mai mult personal medical înaintea reluării sezonului turistic

Grecia a angajat mai mulți doctori și infirmieri la unitățile medicale din insulele din Marea Egee și Marea Ionică înaintea sezonului turistic, pentru a oferi noi garanții străinilor că pot face din nou concediul în siguranță acolo, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Turismul este unul dintre cele mai importante sectoare economice din Grecia, care speră că străinii vor veni din nou în vacanță în contextul în care restricțiile în privința coronavirusului vor fi relaxate începând de luni.

"Sănătatea oaspeților noștri este prioritatea noastră", a declarat sâmbătă premierul Kyriakos Mitsotakis în fața presei la Santorini, după ce a vizitat un spital.

Cu o zi în urmă, ministrul Sănătății, Vassilis Kikilias, a anunțat că Grecia a trimis 687 de medici și infirmieri în insule, adăugând că sunt disponibile 450 de paturi la terapie intensivă în cazul în care turiștii se îmbolnăvesc.

Începând de luni, turiștii din Germania, Austria, Elveția și alte țări pot merge din nou în Grecia fără a mai trebui să intre în carantină. Autoritățile intenționează să facă verificări aleatorii pentru a vedea dacă există persoane infectate cu virusul.

Într-o primă fază, vor exista numai zboruri spre Atena și Salonic, în timp ce aeroporturile regionale din restul țării urmează să se redeschidă la 1 iulie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău