Grecia acordă azil încă unui militar turc care a fugit din țară după puciul eșuat

  • 05 Iulie 2018 16:03
Grecia acordă azil încă unui militar turc care a fugit din țară după puciul eșuat

O instanță administrativă elenă a acordat azil joi unui militar turc care a fugit în Grecia împreună cu alți șapte ofițeri după lovitura de stat eșuată împotriva președintelui turc Recep Tayyip Erdogan în iulie 2016, au informat surse judiciare, relatează Reuters și dpa.

"Acesta este cel de-al treilea ofițer grec căruia urmează să i se acorde azil", a spus unul dintre avocații care lucrează la acest caz, sub rezerva anonimatului.

Avocații au afirmat că decizia din partea instanței administrative elene ar putea stabili un precedent pentru ceilalți cinci militari.

Toți cei opt militari au fost eliberați din închisoare în luna mai și se află într-un loc secret, a informat portalul de știri Ekathimerini. Ceilalți cinci militari așteaptă încă o decizie privind solicitările lor de azil.

Guvernul de la Atena a făcut apel împotriva deciziei acordării de azil, însă acest lucru a fost respins de instanța administrativă care și-a exprimat îngrijorarea că soldații turci ar putea să nu beneficieze de un proces echitabil în țară.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău