Grecia a rambursat 186 de milioane de euro FMI

  • 07 August 2015 10:05
Grecia a rambursat  186 de milioane de euro FMI

Grecia a rambursat pe 6 august 186 de milioane de euro FMI evitând o nouă încetare de plăți față de această instituție, în timp ce se poartă negocieri asupra unui al treilea plan de ajutor pentru țară.

Este prima dată de la începutul lunii iunie când Grecia, în mari dificultăți financiare, onorează o rambursare față de FMI la timp, notează Agerpres.

După ce a cerut o amânare, țara a intrat în cele din urmă la 30 iunie în incapacitate de plată față de Fond, unul dintre creditorii ei internaționali din 2010 alături de europeni. O nouă scadență nu a putut fi onorată de Atena la jumătatea lunii iulie, ridicând plata arieratelor țării față de FMI la 2 miliarde de euro.

Un împrumut de urgență al europenilor a fost cu toate acestea permis Atenei la 20 iulie pentru a-și reglementa datoria față de FMI și a putea pretinde din nou ajutorul financiar al instituției.

Fondul a avertizat însă că nu va mai acorda alt împrumut Atenei atât timp cât nu acceptă un plan de reforme complet și europenii nu consimt o relaxare a datoriei Greciei, care se ridică la aproximativ 320 miliarde de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău