Grecia a înregistrat în august cele mai multe cazuri de COVID-19, dar nu din cauza turismului

  • 20 August 2020 17:15
Grecia a înregistrat în august cele mai multe cazuri de COVID-19, dar nu din cauza turismului

Grecia a înregistrat de la începutul lunii august cele mai multe cazuri de COVID-19, decât în primele luni cumulate ale pandemiei, o situație care nu are legătură cu turismul și care îngrijorează tot mai mult specialiștii, relatează EFE.

Cauza creșterii numărului de cazuri este în primul rând neglijența populației, mai ales a tinerilor, nu turismul, a subliniat ministrul protecției civile Nikos Hardalias.

După deschiderea granițelor, între 1 iulie și 16 august, au intrat în Grecia aproape 2,6 milioane de persoane și au fost realizate aproximativi 320.000 de teste la diferitele puncte de frontieră, dintre care doar 615 au fost pozitive.

Potrivit ultimelor date, în august au fost detectate 3.271 noi cazuri de coronavirus, față de cele 1.307 din martie, la primul primul focar, și de cele 1.277 din aprilie.

Deocamdată, guvernul premierului conservator Kyriakos Mitsotakis a evitat să decreteze o nouă izolare generalizată și nici nu intenționează să o facă dar a extins zonele în care sunt aplicate măsurile restrictive.

Ca urmare a creșterii semnificative a cazurilor, executivul a decis să aplice începând de vineri în zonele turistice din Santorini și în peninsula Halkidiki restricțiile decretate săptămâna trecută pentru insulele Poros, Paros și Antiparos.

În toate aceste zone sunt interzise orice fel de evenimente publice precum petreceri, târguri, procesiuni sau piețe volante, precum și reuniunile de peste 9 persoane.

În restaurante sunt permise maximum 4 persoane la o masă și este obligatorie purtarea măștii, nu doar în interior ca în toată țara, ci și în exterior.

În aceste regiuni vor fi aplicate măsuri care sunt deja în vigoare în alte zone ale țării cu un număr mare de populație, mai ales la Atena și Salonic, precum închiderea barurilor și a localurilor începând cu miezul nopții și până a doua zi la șapte dimineața.

Grecia raportează zilnic peste 200 de noi cazuri de coronavirus. Miercuri s-au înregistrat 217, urcând bilanțul total al contagierilor la 7.684 și la 235 cel al deceselor.

Suscită îngrijorare și creșterea numărului de cazuri la centrele de îngrijire a bătrânilor și în rândul personalului spitalicesc.

Luni spitalul AHEPA, de referință în Salonic pentru tratarea cazurilor de coronavirus, a fost nevoit să suspende temporar primirea pacienților cu COVID-19, după ce s-au înregistrat 14 cazuri în rândul personalului medical și al infirmierilor, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău