Grecia: A început transferul de refugiați din insula Lesbos în nordul țării

  • 02 Septembrie 2019 13:30
Grecia: A început transferul de refugiați din insula Lesbos în nordul țării

Guvernul conservatorului Kyriakos Mitsotakis a demarat luni transferul a circa 1.500 de migranți și refugiați din insula Lesbos în nordul Greciei, ca parte a programului de descongestionare a taberelor suprapopulate de la Marea Egee, transmite EFE, preluat de Agerpres.

Primele 640 de persoane au plecat la bordul unui feribot către portul Salonic, de unde vor fi transportate la tabăra Nea Kavala, aflată la aproximativ 60 km nord de oraș.

În jurul prânzului, o a doua navă va pleca din Lesbos cu aceeași destinație.

Toate persoanele transferate fac parte din grupuri vulnerabile - femei, copii, bolnavi, vârstnici - sau sunt solicitanți de azil, a căror cerere a fost acceptată pentru procesare.

Obiectivul măsurii este de a îmbunătăți situația din tabăra Moria, unde trăiesc în prezent aproape 11.000 de persoane, într-un spațiu conceput pentru circa 3.000.

Cu toate acestea, doar la finalul săptămânii au sosit în Lesbos alte 300 de persoane iar dimineața aceasta aproape o sută.

Creșterea sosirilor în ultimele luni a determinat guvernul elen să accelereze implementarea unui plan controversat care vizează pe de o parte îmbunătățirea situației din taberele de refugiați, iar pe de alta o mărire a numărului de expulzări, mai arată EFE.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău