Grecia: Închiderea frontierelor cu statele balcanice va declanșa o 'criză umanitară'

  • 18 Februarie 2016 14:17
Grecia: Închiderea frontierelor cu statele balcanice va declanșa o 'criză umanitară'

Închiderea frontierelor cu statele balcanice va declanșa o 'criză umanitară majoră' în Grecia și nu va stopa afluxul de migranți, a avertizat ministrul elen a imigrației, Yannis Mouzalas, într-un interviu apărut joi, 18 februarie, în cotidianul economic german Handelsblatt, transmite Agerpress.În opinia sa, singura cale de a se pune capăt exodului refugiaților…

Închiderea frontierelor cu statele balcanice va declanșa o 'criză umanitară majoră' în Grecia și nu va stopa afluxul de migranți, a avertizat ministrul elen a imigrației, Yannis Mouzalas, într-un interviu apărut joi, 18 februarie, în cotidianul economic german Handelsblatt, transmite Agerpress.

În opinia sa, singura cale de a se pune capăt exodului refugiaților este încetarea războiului civil din Siria. Uniunea Europeană trebuie să lucreze în acest scop, dar și pentru a ajuta în crizele umanitare din Liban, Iordania și Siria, a estimat ministrul grec.

El a precizat că numai 430 de refugiați au fost relocați până acum din Grecia în cadrul schemei europene care prevedea repartizarea între statele membre a cel puțin 160.000 de refugiați ajunși în Grecia și Italia.

Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia se opun vehement oricărui sistem de cote și cer controale mai stricte la frontierele statelor balcanice învecinate cu Grecia, dacă tentativele de limitare a numărului refugiaților dinspre Turcia vor eșua.

Marți, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că UE trebuie să-și întărească protecția granițelor externe și că aceasta necesită mai multe eforturi din partea Greciei, dar și sprijin suplimentar de la partenerii europeni.

În insulele grecești acționează 700 de ofițeri ai Frontex, agenția europeană pentru controlul frontierelor, dar acest număr este mult inferior celui de 1.800 solicitat de Atena, a amintit oficialul grec.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău