Granturi pentru producătorii de pomușoare

  • 12 Februarie 2018 14:51
Granturi pentru producătorii de pomușoare

Patru granturi, în valoare totală de 110 mii lei, sunt oferite producătorilor agricoli, din regiunile centru și nord, care doresc să înființeze plantații de arbuști fructiferi și căpșun sau doresc să aplice inovații pe plantațiile deja existente, transmite IPN.

Granturile sunt oferite în cadrul proiectului „Îmbunătățirea productivității și accesul la piață a producătorilor de pomușoare”, implementat de Centrul de Consultanță în Afaceri (CCA).

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului anunță în pagina sa electronică că trei granturi, a câte 20 de mii de lei per beneficiar,  sunt oferite pentru înființarea perdelelor de protecție a terenurilor plantate cu arbuști fructiferi sau căpșun. Un grant în valoare de 50 de mii de lei va fi acordat pentru aplicarea inovațiilor moderne

Solicitanții de grant trebuie să reprezinte o întreprindere și să demonstreze o experiență în domeniu de cel puțin un an. La fel, se cere să asigure o co-finanțare de cel puțin 50% din costul materialului săditor pentru înființarea perdelelor de protecție sau 50% din costul inovației aplicate.

Beneficiarul este obligat să procure materialul săditor de la o pepinieră silvică licențiată în Republica Moldova și să îl planteze în jurul plantației, după care Centrul de Consultanță în Afaceri va rambursa cel mult 50% din costul materialului săditor. Beneficiarul va fi obligat să efectueze irigarea fâșiei de protecție în primul an după plantarea butașilor.

Solicitanții de grant vor transmite dosarul pe adresa de email: [email protected] sau pe adresa poștală: AO Centrul de Consultanță în Afaceri ONG, MD-2004; or. Chișinău, str. Mitropolitul Petru Movilă, 23/9, oficiul 3. Data limită de recepționare a cererilor de cofinanțare este 10 aprilie, iar rezultatele vor fi anunțate până pe 16 aprilie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău