Granturi pentru artiștii din Republica Moldova, oferite de Uniunea Europeană

  • 04 Ianuarie 11:34
Granturi pentru artiștii din Republica Moldova, oferite de Uniunea Europeană

Artiștii și profesioniștii din domeniul culturii din Armenia, Azerbaidjan, Belarus și Republica Moldova sunt încurajați să participe în cadrul unui schimb de experiență în cadrul proiectului „EU4Culture”, finanțat de Uniunea Europeană, scrie InfoPrut.

Cu ajutorul unor granturi de mobilitate, artiștii vor participa la activități precum stagii, vizite de studiu, conferințe (online/offline), dezvoltare profesională și alte evenimente care se desfășoară în altă țară. Solicitanții trebuie să aibă peste 18 ani în momentul depunerii candidaturii și să fie artiști sau un profesioniști din domeniul cultural, precizează sursa citată.

Oportunitatea oferă patru tipuri de mobilități: # mobilități pe termen scurt (cinci-10 zile calendaristice, inclusiv zile de călătorie) – până la 1 500 de euro; # mobilități pe termen mediu (11-35 de zile calendaristice, inclusiv zile de călătorie) – până la 3 500 de euro; # mobilități pe termen lung (36-84 de zile calendaristice, inclusiv zile de călătorie) – până la 5 000 de euro. # mobilități virtuale (fără călătorie, dar cu participare online la un eveniment care are loc într-o altă țară) – până la 1 000 de euro, acoperind doar taxa de înregistrare.

Pentru a obține un grant de mobilitate, persoanele interesate trebuie să trimită un plan de acțiune și un buget pentru mobilitatea internațională propusă prin Portalul de aplicații Goethe.

Termenul-limită pentru înregistrare este 16 februarie, ora 23.59. Doritorii se pot înscrie în avans pentru a participa la sesiunile de informare privind granturile de mobilitate „EU4Culture”. Pentru candidații din Republica Moldova acestea vor avea loc pe 10 ianuarie. AICI puteți găsi formularul de înregistrare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,03 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău