GRAFICUL curselor aeriene în următoarle două săptămâni pentru repatrierea concetățenilor de peste hotare

  • 03 Aprilie 2020 13:20
GRAFICUL curselor aeriene în următoarle două săptămâni pentru repatrierea concetățenilor de peste hotare

4800 de cetățeni ai Republicii Moldova aflați în dificultate au fost repatriați din străinătate, în perioada 15 martie-2 aprilie, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), astfel de curse urmând a fi organizate și pe viitor. Potrivit ministrului de Externe, Oleg Țulea, prioritate vor avea copiii, minorii, studenții, persoanele aflate la tratament medicali și cetățenii în ”dificultate extremă”, urmând a fi operate curse din țări din care nu s-au efectuat încă zboruri spre Republica Moldova.

„Pentru perioada 6-12 aprilie au fost aprobate zboruri charter excepționale din următoarele destinații: Frankfurt, Lisabona, Madrid, Bruxelles, Varșovia, Dublin, Londra. Pentru perioada 13-19 aprilie vor fi zboruri din: Amsterdam, Veneția, Paris, Berlin, Roma, Londra, Praga. Vor fi operate zboruri din anumite state din care nu s-a zburat până acum, dar în care avem număr mare de cetățeni moldoveni.”

Graficul va fi precizat ulterior pe zile și ore. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe afirmă că listele cu cei care se vor întoarce acasă sunt făcute de către angajații ambasadelor R. Moldova din străinătate. Potrivit secretarului de stat al MAEIE, Eugen Revenco, urmează a fi efectuată cel puțin câte o cursă aeriană pe zi.

„Noi vom transmite listele către operatorii aerieni și ei vor lua legătura cu fiecare pasager. Pe listă vor fi 180-220 de persoane, în funcție de capacitatea navei. Din experiența anterioară, vom face liste mai mari, pentru că cineva mai refuză, își găsește de muncă. Media este o rută pe zi și va fi o frecvență asemănătoare în următoarele două săptămâni. Ambasadele au încercat să vadă care sunt persoanele cele mai în dificultate. Listele sunt pregătite de ambasade. Faptul că acum vin curse charter în R. Moldova, nu înseamnă că după 19 aprilie vor fi neapărat zboruri care să-i ducă înapoi. Noi organizăm aceste curse charter pentru repatriere, nu pentru scurte vacanțe la Chișinău sau vacanțe de Paști.”

Ministerul de Externe atenționează despre posibile escrocherii în vederea efectuării unor curse charter și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se informeze din surse oficiale. Ei pot accesa pagina web a Autorității Aeronautice Civile, a Guvernului, a Ambasadei sau Consulatului Republicii Moldova din țara în care se află.

GRAFICUL curselor aeriene în următoarle două săptămâni pentru repatrierea concetățenilor de peste hotare

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău