Grădinițele private vor fi redeschise după ce vor fi inspectate de către ANSP și ANSA

  • 17 August 2020 14:10
Grădinițele private vor fi redeschise după ce vor fi inspectate de către ANSP și ANSA

Redeschiderea grădinițelor private, în baza Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, nu înseamnă redeschiderea lor azi și acum. Pentru redeschidere, administratorii vor trebui să treacă o inspecție comună făcută de către specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Declarații în acest sens au fost făcute de șeful ANSA, Nicolae Furtună, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.  

Potrivit șefului ANSP, cele 16 grădinițe private din capitală vor fi monitorizate în perioada următoare pentru a face o concluzie în vederea redeschiderii și celorlalte grădinițe.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, susține că ministerul a elaborat cu specialiștii din domeniul sănătății instrucțiunile cu privire la reluarea activității instituțiilor de educație preșcolară și a instituțiilor de educație școlară. Procesul de coordonare a redeschiderii instituțiilor private de educație preșcolară nu putea fi realizat ad-hoc și să genereze surprinderea administratorilor de grădinițe. Rigorile au fost determinate, dar deciziile finale în privința redeschiderii instituțiilor educaționale vor fi luate de fondatori, de comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău