Grădinițele din municipiul Chișinău vor avea un meniu alimentar unic

  • 21 Mai 2021 11:03
Grădinițele din municipiul Chișinău vor avea un meniu alimentar unic

Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău a desfășurat ieri discuții publice privind aprobarea „Meniului - Model unic” pentru copii din instituțiile de educație timpurie cu regim de activitate prelungit, transmite MOLDPRES.

Membrii unui grup de lucru au elaborat noul concept privind implementarea meniului model unic. În componența grupului au fost incluși directori de grădinițe, asistenți medicali, reprezentanți ai DETS din sectoare, responsabili de monitorizarea alimentației copiilor, nutriționiști, tehnologi, anunță sursa citată

La elaborarea Meniul-Model unic, specialiştii au ținut cont de următorii factori: calitatea produselor alimentare, cantitatea de calorii pe care o primește zilnic un copil, diversitatea produselor alimentare, promovarea alimentației sănătoase.

Alimentația gratuită a copiilor/elevilor din instituțiile de învățământ preșcolar, primar şi secundar din municipiul Chişinău este organizată în 167 de instituții de educație timpurie şi 128 de instituții de învăţământ preșcolar.

Anterior, grădinițele din fiecare sector al capitalei aveau meniuri diferite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
7
Thu
6
Fri
5
Sat
6
Sun
7
Arhivă Radio Chișinău