Grădina Zoologică din Chișinău a achiziționat patru lei africani

  • 18 Martie 2021 16:39
Grădina Zoologică din Chișinău a achiziționat patru lei africani

Grădina Zoologică din Chișinău și-a completat colecția cu patru pui de lei africani: trei femele și un mascul. Este prima dată când Grădina Zoologică din capitală găzduiește o familie de lei care vor fi ținuți în aceeași volieră. Animalele sunt o donație din partea unei grădini zoologice din Harkov, Ucraina, transmite IPN.

Directorul Grădinii Zoologice, Alexei Hanțațuc, a precizat pentru IPN că familia de lei este formată, de obicei, dintr-un mascul și câteva femele. Puii de leu aduși la Zoo vor rămâne în aceeași volieră și când vor crește mari. Anterior, Grădina Zoologică din Chișinău a mai găzduit trei lei, dar ei nu erau familie și erau ținuți în voliere separate.

Cei patru pui de lei, aduși de la Harkov, sunt deocamdată în carantină și vor putea fi admirați de vizitatori peste câteva zile.

Aceștia unt hrăniți încă cu alimente speciale pentru pui – cu lapte de capră, brânză de vaci, carne de cal și de vită, ouă.

Ultima leoaică de la zoo din Chișinău, de 22 de ani, a decedat în vara anului trecut. În prezent, Grădina Zoologică din Chișinău găzduiește peste 20 de feline: râși, tigri, caracali, pisici  de pădure.

În total sunt peste 1100 de viețuitoare. În ianuarie anul curent, au fost aduse 31 de animale noi. Șapte specii au ajuns pentru prima dată. E vorba de lemur, caracal (râsul african), serval, mara (iepure de Patagonia), capybara, capricorn (capre de munte), lupoaice și maimuțe. Animalele au fost aduse din Rusia, de la grădinile zoologice din Novosibirsk și Habarovsk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău