Grădina zoologică din Chester, ''devastată'' după moartea unor animale în incendiu

  • 17 Decembrie 2018 11:31
Grădina zoologică din Chester, ''devastată'' după moartea unor animale în incendiu

Zoo Chester a anunțat că este ''devastată'' de pierderea unora dintre animalele sale în incendiul care a afectat sâmbătă această grădină zoologică din Marea Britanie, eveniment care a determinat un val de donații din partea publicului, relatează Press Association.

Peste 100.000 de lire au fost donate online în mai puțin de 24 de ore de la izbucnirea incendiului. Banii vor fi folosiți pentru renovarea grădinii zoologice după incendiul care a distrus cea mai mare parte a vastului plafon care acoperea secțiunea ''Pădure Musonică''.

Directorul de operațiuni al Zoo Chester, Jamie Christon, a declarat într-un comunicat publicat pe site-ul grădinii zoologice că ziua în care a avut loc incendiul a fost una dintre ''cele mai grele'' din istoria instituției.

Potrivit acestuia, niciun angajat al grădinii și niciun vizitator nu au avut de suferit în urma incendiului care a fost stins în cele din urmă de pompieri.

Vizitatorii au fost evacuați, iar îngrijitorii au reușit să mute la timp majoritatea animalelor, printre acestea numărându-se grupuri de urangutani din Sumatra și de giboni argintii - specii aflate pe cale de dispariție, macaci de Sulawesi, dar și mai multe exemplare de păsăre-rinocer.

''Suntem, însă, devastați de faptul că nu am reușit să salvăm unele dintre insecte, broaște, pești și păsări mici care se aflau în apropierea locului în care a izbucnit incendiul. Este absolut sfâșietor să pierdem orice animal, mai ales după ce activiștii de mediu au depus eforturi atât de mari pentru a înmulți aceste specii minunate. Au fost găsite noi spații în interiorul grădinii zoologice pentru toate animalele care au fost duse la adăpost, iar echipele noastre lucrează fără încetare la relocarea lor imediat ce acest lucru va fi posibil'', a declarat Jamie Christon.

Reprezentanții grădinii zoologice din nordul Angliei au anunțat sâmbătă că toți vizitatorii au fost evacuați după ce un incendiu a izbucnit în secțiunea 'Pădurea Musonică', cel mai mare spațiu acoperit cu profil zoologic din Marea Britanie.

Chester Zoo găzduiește 21.000 de animale pe o suprafață de 50 de hectare și, potrivit site-ului său, atrage în fiecare an peste 1,9 milioane de vizitatori. 

În secțiunea sa subtropicală 'Pădurea Musonică', construită cu un buget de 40 de milioane de lire sterline (50,3 milioane de dolari), trăiesc mai multe exemplare de urangutani de Sumatra, macaci, șerpi și crocodili.

O persoană a necesitat îngrijiri medicale după ce a inhalat fum în urma incendiului, conform serviciului de ambulanță.

Mulțumind serviciilor de urgență, Christon a declarat că momentan nu se cunoaște cauza care a dus la izbucnirea incendiului, iar reprezentanții grădinii zoologice vor colabora cu autoritățile care conduc investigația. Un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri din Cheshire și al serviciilor de urgență a declarat ulterior că în urma interogării martorilor și a analizării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere anchetatorii sunt ''convinși'' că motivul izbucnirii incendiului a fost unul accidental.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău