Grădina Zoologică din capitală se pregătește pentru trecerea la regimul de iarnă

  • 06 Octombrie 2022 11:05
Grădina Zoologică din capitală se pregătește pentru trecerea la regimul de iarnă

Grădina Zoologică din capitală va activa până la ora 19:00, iar casele de bilete vor fi deschise până la ora 18:00. Parcul Zoo se pregătește pentru trecerea treptată la regimul de iarnă, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Secției științifico-educațională din cadrul Grădinii Zoologice, Olga Iuzvac, a specificat că odată cu trecerea definitivă a întreprinderii la regimul de iarnă, casele de bilete vor fi deschise până la ora 17:00, iar vizitatorii se vor putea afla pe teritoriul acesteia până la ora 18:00.

„Odată cu venirea sezonului rece, specialiștii au verificat sistemul de încălzire a întreprinderii, astfel încât rețelele să fie funcționale. La fel, au fost verificate ușile și geamurile. Majoritatea animalelor sunt iubitoare de căldură, de aceea pe podelele volierelor va fi pus fân sau rumeguș. La primate sunt aprinse becuri ce emană căldură”, a spus Olga Iuzvac.

Sursa citată a subliniat că, în perioada rece a anului, volumul de hrană pentru animale este majorat cu circa 10%. „Viețuitoarele primesc fructe și legume de sezon. Totodată, urșii sunt hrăniți cu alimentație suplimentară, întrucât aceștia vor intra în hibernare”, a menționat Olga Iuzvac.

În prezent, Grădina Zoologică din capitală numără peste 1100 de vietăți. Prețul unui bilet pentru maturi este de 30 de lei. Copiii până la vârsta de 7 ani au acces gratuit, iar cei cu vârstele cuprinse între 7 și 18 ani achită o taxă de 5 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău