Grădina Zoologică din Berlin tratează peștii răniți în urma exploziei de la acvariul gigantic AquaDom

  • 21 Decembrie 2022 19:33
Grădina Zoologică din Berlin tratează peștii răniți în urma exploziei de la acvariul gigantic AquaDom

Cei mai mulți dintre peștii salvați din uriașul acvariu aflat într-un complex hotelier din Berlin care a explodat săptămâna trecută se simt bine în circumstanțele date, au anunțat reprezentanții Grădinii Zoologice din Berlin, care au preluat în grija lor exemplarele supraviețuitoare, informează Agerpres.

„Unele exemplare au suferit răni externe la nivelul pielii în urma acelui accident, iar noi încercăm să le vindecăm terapeutic prin băi dezinfectante", a declarat un purtător de cuvânt de la Zoo Berlin, miercuri.

Aproximativ 200 de viețuitoare au fost aduse la grădina zoologică berlineză pe parcursul weekendului trecut, inclusiv 40 de pești de apă sărată, precum tilapia, chirurg-regal, pește-Picasso și liliac-teira. Aceste exemplare sunt găzduite în acvarii de carantină, potrivit aceluiași purtător de cuvânt.

Șapte dintre peștii aduși la Zoo Berlin de la acvariul AquaDom au murit deja din cauza rănilor suferite în urma exploziei.

AquaDom, un uriaș acvariu construit pe verticală în holul unui hotel din apropiere de Alexanderplatz din Berlin și care găzduia aproximativ 1.500 de pești, a explodat vineri. În urma exploziei, mii de litri de apă au ajuns în hotel și pe străzile din jurul acestuia.

Aproape toți peștii din fostul acvariu au murit.

Potrivit proprietarului clădirii, doar 630 de pești au putut fi salvați din rezervoarele de înmulțire situate sub acvariul principal, în timpul weekendului trecut. Peștii supraviețuitori au fost trimiși la Zoo Berlin, la acvariul Sealife situat în apropiere și la câțiva specialiști în înmulțirea peștilor exotici. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău