Gospodării inundate, drumuri deteriorate și lacuri revărsate în urma ploilor de sâmbătă. Intervenția pompierilor (VIDEO)

  • 19 Mai 2019 13:59
Gospodării inundate, drumuri deteriorate și lacuri revărsate în urma ploilor de sâmbătă. Intervenția pompierilor (VIDEO)

Precipitațiile de sâmbătă seara au afectat mai multe gospodării particulare din raioanele Drochia, Florești, Rîșcani, Ocnița și Ungheni.

Potrivit unui comunicat al IGSU, pompierii au fost solicitați pentru a pompa apa din gospodării și beciuri a localităților Oclanda, Bulboci, Redi-Cereșnovăț și Cremenciug din raionul Soroca.

Tot în localitatea Redi-Cereșnovăț apa a deteriorat o porțiune de 0,6 km de drum local.

În raionul Drochia, ploaia a afectat mai multe grădini, iar salvatorii au pompat apa din subsolul unei școli și a mai multor blocuri de locuit.

În localitatea Mihăileni, raionul Râșcani din cauza precipitațiilor, apa din două bazine acvatice s-a revărsat peste dig, iar salvatorii în comun cu reprezentanții autorităților publice locale  au făcut căi de scurgere pentru a preveni inundațiile.

La Ocnița în localitățile Călărășăuca și Unguri a fost construit un dig de protecție pentru a evita pătrunderea apei în gospodării.  

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile materiale în urma precipitațiilor.  I

GSU atenționează gestionarii bazinelor acvatice din țară să monitorizeze starea barajelor și digurilor pentru prevenirea inundațiilor.

Vremea se anunță instabilă și săptămâna viitoare. Duminică va ploua pe întreg teritoriul R. Moldova, vor cădea precipitații însoțite de descărcări electrice. Luni, 20 mai, se vor semnala ploi în localitățile de Nord. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău