Goran Bregovic, REFUZAT la un festival din Polonia

  • 09 Aprilie 2015 16:07
Goran Bregovic, REFUZAT la un festival din Polonia

Compozitorului Goran Bregovic i s-a anulat invitația la un festival rock din Polonia din cauza concertului susținut în luna martie în Crimeea, zonă anexată de Rusia, se arată într-un comunicat difuzat joi de organizatorii Life Festival Oswicim.

Organizat de cinci ani la Oswiecim (oraș din sudul Poloniei unde naziștii au avut lagărul de concentrare de la Auschwitz, simbol al Holocaustului), festivalul 'se opune războiului și oricărei forme de agresiune, rasismului, antisemitismului și încălcării drepturilor omului', se amintește în comunicatul postat pe site-ul manifestării anuale, www.lifefestival.pl.

'Afirmațiile făcute de artist după concert, în care a minimalizat faptul că a cântat pe un teritoriu anexat ilegal și a refuzat să condamne intervenția armatei ruse în Ucraina, se opun valorilor susținute de fondatorii Life Festival', subliniază organizatorii manifestării. 'Astfel, am renunțat să îi încredințăm lui Goran Bregovic rolul de ambasador al viitoarei ediții a Life Festival și să îi anulăm prestația', au adăugat ei.

Născut la Sarajevo în 1950 din mamă sârboaică și tată croat, Goran Bregovic a fost o vedetă a muzicii rock din fosta Iugoslavie în anii 1970-1980, când a condus grupul Bijelo Dugme, orientându-se ulterior spre o carieră de compozitor. A compus muzica unor filme regizate de Emir Kusturica, prieten din perioada rock, și Patrice Chereau ('Regina Margot').

Goran Bregovic a primit în luna martie titlul de Cavaler al ordinului francez al Artelor și Literelor pentru contribuția sa la popularizarea muzicii din Balcani, informează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău