Google vrea să înlocuiască SMS-urile. Operatorii de telefonie mobilă, dispuși să adopte noua tehnologie

  • 21 Aprilie 2018 11:39
Google vrea să înlocuiască SMS-urile. Operatorii de telefonie mobilă, dispuși să adopte noua tehnologie

Google anunță că a ajuns la un acord cu cei mai mari operatori de telefonie din lume, printre care și Orange, Telekom și Vodafone din România, care vor suporta tehnologia sa — Chat — ca înlocuitor pentru mesajele text clasice (SMS).

Google a dezvoltat tehnologia numită RCS (Rich Communication Services), menită să ia locului SMS-ului. Aceasta se va numit simplu, Chat, iar Google s-a concentrat pe convingerea dezvoltatorilor software și a operatorilor pentru a o adopta ca standard universal, scrie News.ro.

Google a eșuat în mai multe rânduri în încercarea sa de a veni cu un concurent puternic pe zona aplicațiilor de chat, care să rivalizeze cu produse precum Messenger și WhatsApp ale Facebook sau iMessage al celor de la Apple.

După ce a renunțat și lansat rând pe rând la mai multe aplicații, Google anunță că a întrerupt dezvoltarea celui mai nou produs al său pe această nișă, Allo, și, în loc să se concentreze pe o aplicație anume, compania americană vrea să impună tehnologia prin care, cu ajutorul operatorilor de telefonie, va fi înlocuit SMS-ul.

Google a negociat și convins cei mai mari operatori de telefonie să suporte Chat, iar aceștia sunt așteptați să lanseze suportul necesar până la finele acestui an. Pe lista celor 55 de operatori care s-au înrolat se numără Orange, Telekom și Vodafone.

Tehnologia Chat va fi disponibilă în Android Messages, aplicația de comunicare activă în mod implicit pe majoritatea telefoanelor cu Android și folosită în prezent de aproximativ 100 de milioane de utilizatori în fiecare lună.

Samsung, ca excepție, a înlocuit pe propriile telefoane Android Messages cu propria aplicație, dar și aceasta va suporta tehnologia celor de la Google.

Mesajele trimise cu tehnologia Chat vor folosi conexiunea de date, precum aplicațiile obișnuite de comunicare. Când nu există o conexiune la net, mesajele vor fi trimise automat ca SMS (așa cum procedează Apple cu iMessage).

Însă, ca un mare dezavantaj, spre deosebire de iMessage, mesajele trimise cu Chat nu vor fi criptate, ceea ce înseamnă că vor fi mult mai ușor de interceptat, precizează StartUpCafe.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău